ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

05/09/2017


 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Το Ξενοδοχείο Πανόραμα πιστεύει πως συμβάλλει έμπρακτα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας παρέχοντας αγαθά και υπηρεσίες καθώς επίσης και στη διαφύλαξη του πολιτισμικού πλούτου.  

Συγκεκριμένα πιστεύουμε πως:

Η διατήρηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, απαιτεί τη δική μας συμβολή για την διαφύλαξη  της τοπικής  κοινότητας.

Ενέργειες που πραγματοποιούνται:
Συμμετέχουμε ενεργά στη διαφύλαξη των παιδιών.
Ύπαρξη σχετικής πολιτικής για την παιδική εκμετάλλευση. 
Παροχή εκπαιδευτικής κατάρτισης στους υπαλλήλους σχετική με την προστασία των παιδιών.
Ενημέρωση των τοπικών αρχών για ύποπτες δραστηριότητες στις οποίες πιθανόν να εμπλέκονται παιδιά.
Ενθαρρύνεται η συνεργασία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας με τις τοπικές αρχές ώστε να διασφαλίζεται ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μέσω πολιστικών εκδηλώσεων.
Διασφαλίζεται η προστασία του αρχαιολογικού πολιτισμού.
Απαγορεύεται η πώληση αρχαιολογικών αντικειμένων ή όποιας άλλης δραστηριότητας.
Διευθετούνται συχνές συναντήσεις με την τοπική κοινότητα που αποσκοπεί στο διάλογο και την επίλυση των προβλημάτων. Ακολούθως δημιουργείται σχέδιο υλοποίησης των όσων έχουν συμφωνηθεί. 
Εξασφαλίζεται η απεριόριστη χρήση των χώρων εγκαταστάσεων από την τοπική κοινότητα. 
Δεν παρεμποδίζεται η οποιαδήποτε πρόσβαση στους δημόσιους χώρους της τοπικής κοινότητας.
Διευθετούνται συχνές συναντήσεις με την τοπική κοινότητα που αποσκοπεί στο διάλογο και την επίλυση των προβλημάτων. Ακολούθως δημιουργείται σχέδιο υλοποίησης των όσων έχουν συμφωνηθεί. 
Δίδονται ευκαιρίες εργοδότησης στην τοπική κοινότητα μέσω κατάλληλων διαφημιστικών μέσων.
Αξιοποίηση των κατοίκων που πληρούν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες. 
Ζητούνται  προσφορές σχετικές με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών με βάση τη πολιτική αγορών.
Λήψη όλων των απαραίτητων διαδικασιών για τη διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών καθώς επίσης και συνεργασίας με τους  τοπικούς οργανισμούς για τη διατήρηση της άγριας ζωής και εθνικών πάρκων. 
Προώθηση τόπων αναψυχής, ώστε οι τουρίστες να εξερευνήσουν το φαγητό την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας.



Γιάννης Καρκαβάτσος
Γενικός Διευθυντής